Stop met het uitgeven van een fortuin aan inktpatronen & onderhoudscontract! Foenix printers biedt de laagste bedrijfskosten in de sector & laagste kosten per afdruk

Learn more

FOENIX CODAPRINT

Betrouwbare continuprinter van Foenix Coding voor markeren met hoge en lage snelheid op metaal, plastic, glas, karton. Een eenvoudige contactcodeerder voor het herhaaldelijk afdrukken van uw product op hoge snelheid met behulp van sneldrogende verzegelde inktpatronen.

Prijzen tonen Download brochures

Continu printen op alle materialen

Ink bottles

Toepassingen

De Codaprint wordt gebruikt om identificatiemarkeringen, houdbaarheidsdata, recycle-logo's, productnamen van klanten enz. aan te brengen op materiaal dat continu in beweging is of indexeert, en waar een herhaalde afdruk vereist is. Enkele typische toepassingen zijn op geëxtrudeerde folie, het bedrukken van zakken, staalplaten, extrusies voor kunststoframen, krimpfolie, kartonnen kernwikkelingen, gipskarton, kantenverpakkingskarton, achterkanten van spiegels en papier.

Eenvoudig te installeren

De Codaprint wordt eenvoudig op een vaste balk over het te markeren materiaal gemonteerd. Verticale aanpassing op het apparaat geeft print aan/uit posities. De printer wordt aangedreven door wrijvingscontact tussen de rubberen banden op de typetrommel en het materiaal.

Inktsoorten

Inktcartridges zijn verkrijgbaar in verschillende soorten inkt en kleuren voor de meeste oppervlakken. Wij kunnen u adviseren over het meest geschikte assortiment voor uw product.

Keuze van print

De standaard Codaprint-trommel is uitgerust met metalen borgringen voor gebruik met het verwisselbare rubberen type Baselock. Baselock is verkrijgbaar in vele tekenstijlen en aangepaste logo's om snel van print te kunnen wisselen.

Transferpads

De inktkop van de Codaprint-cartridge moet worden voorzien van een complete set transferpads telkens wanneer een nieuwe inktcartridge wordt gebruikt.

 • TPS030: Voor minimum inktstroom
 • TPS060: Voor maximum inktstroom

Handroller

De Codaprint handroller is voor handmatig printen op alle oppervlakken met hetzelfde assortiment sneldrogende inkten.

Handroller

Afmetingen

Codaprint printer specifications

Codaprint-printerspecificatie

Model CP-24/1

 • Afdruklengte: 240mm
 • Afdrukhoogte: 25mm

CP-17/B Handroller

 • Afdruklengte: 175mm
 • Afdrukhoogte: 25mm

Codaprint-cartridges

 • CP111 Black Standard Dye-inkt voor niet-poreuze materialen
 • CP011 Zwart Extra sneldrogende kleurstofinkt voor niet-poreuze materialen met hoge snelheid
 • CP5610 Black Dye-inkt voor poreuze oppervlakken
 • CP256 Witte gepigmenteerde inkt voor donkergekleurde oppervlakken, poreuze en niet-poreuze materialen

Een selectie van kleuren is beschikbaar in elke reeks

Codaprint image one
Codaprint image two

Overzicht

Foenix Codaprint

Een unieke printer voor continu herhaald printen op metaal, kunststof of poreuze materialen waaronder staalplaten, geëxtrudeerde folie, kunststof buizen en kartonnen kernwikkelingen.

Printer voor lage kosten

De eenvoudigste goedkope printer voor het aanbrengen van herhaalde identificatiemarkeringen, houdbaarheidsdatums, recyclelogo's of productnamen van klanten op materiaal dat continu in beweging is.

Supersnel printen

De printer kan op een zeer lage snelheid werken maar ook printen tot 100 meter per minuut.

Eenvoudig inktsysteem

De inkt bevindt zich in een vervangbaar inktpatroon met geïntegreerde inktcontrole, ongeacht de afdruksnelheid, voor een schoon, onderhoudsarm inktsysteem. Dit unieke inktsysteem zorgt ervoor dat de print pas vervaagt als de cartridge leeg is.

Inktcartridge

Onze standaard inktpatronen zijn geschikt voor metaal, glas, kunststof en poreuze ondergronden en andere materialen. Voor sommige toepassingen is wel speciale inkt nodig.

Eigenschappen

De printer wordt aangedreven door banden op de trommel die in contact komen met het materiaal, waardoor er geen mechanische of elektrische aandrijving nodig is.

Continu rollercoder perfect voor: Batchnummer, datum & logo bedrukking..

De printer kan gemakkelijk boven het te markeren bewegende materiaal of tegen een afnemende materiaalrol worden gemonteerd.

De afdrukhoogte kan tot 25 mm zijn door gebruik te maken van verwisselbare Baselock Type of vlakke stereos.
Er zijn vier verschillende printlengtes beschikbaar tot 460 mm.

UK flag
GEMAAKT IN HET VERENIGD KONINKRIJK

Foenix Baselock

Verwisselbare rubbersoort

voor alle contactcodeermachines

 • SNEL EN EENVOUDIG PRINT WIJZIGEN
 • UITGEBREID ASSORTIMENT TYPESTIJLEN
 • AANGEPASTE LOGO'S
 • STIJLEN VOOR ALLE TALEN
Foenix baselock print
Foenix Baselock

Ontdek de Foenix Codamark

Duidelijke en nauwkeurige productmarkering, efficiënt en economisch bereikt met de Codamark pneumatische reciprocerende printer.

Meer informatie
Foenix Codamark

Ontvang de laatste nieuwsbrief

Meld u aan om e-mailupdates te ontvangen over nieuwe productaankondigingen, technische updates, shows die we bij zullen wonen en meer.

U kunt zich op elk moment weer afmelden. Lees ons privacybeleid